dimarts, 29 d’abril del 2014

Resum de la sortida: Els ocells de primavera a la Vall d'Horta

Diumenge passat, en un dia radiant, vam fer la sortida ornitològica per la Vall d'Horta. 
El nostre expert, Israel Estopà, va venir acompanyat d'un altre gran coneixador d'ocells, en Roger Sauquet. Amb els dos, vam gaudir d'una jornada matinal, plena de coneixaments interessants  i reconeixament d'ocells i els seus cants.


Per començar, una petita introducció, sobre la migració, què hi fan certes espècies ara, a la Vall d'Horta,  i una repassada a les guies que millor ens poden ajudar al reconeixament d' ocells.





 Vam reunir-nos un grup, on hi havia força criatures interessades pel tema,  tot i la dificultat que comporta la matèria, l'Israel, va armar-se de recursos per tal de motivar els 10 petits naturalistes  (d'entre 4 i 9 anys) que van venir.
Entre les guies, fotos  de la tablet , cants d'ocells gravats al mòbil i explicacions apassionades,  va aconseguir que els infants esperessin amb paciència que els ocells es deixessin veure, i que els grans, aprenguessim un munt de coses que desconeixiem.

Aquesta adaptació i ganes de motivar a petits i grans li agraïm un munt a l'Israel i al Roger, i és una mostra més, de com en són d'experts!














Aligots comuns, tallerols, mosquiters, pardals, mallarengues, rossinyols, corbs i cornelles, botxins, bitxacs, bruels, picots, tudons, ballesters, falciots i  orenetes... tots ells, d'una o altra manera, van formar part del nostre matí.

A tots els que vau venir, en breu us enviarem via mail, el llistat dels ocells que vam veure! 





I aquí , per acabar, amb molt de compte i molts pocs segons, vam obrir una caixa niu, del costat de la muntada, on hi havia tot de becs de mellarengues per alegrar-nos la mirada!

Fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada