dimecres, 29 de gener de 2014

INCUBEM OUS!

 Un dels "experiments" que fem per casa, que més èxit té amb els nanos, és incubar els ous de les gallines.

El nostre fill mitjà, pels reis de fa un any (tenia 6 anys acabadíssims de fer), no va demanar cap joguina. Va dir que volia, una incubadora per fer pollets.

I els Reis, això li van portar...
 El funcionament, és fàcil: Agafem ous del galliner, que com que tenim gall, són ous gallats, i omplim l' incubadora.

   
 
Hem de procurar, ser molt curosos amb la temperatura i l' humitat, doncs serà això, el que porti a l'èxit del naixament dels pollets, i que els que neixin estiguin sans.
 


De fet, augmentem l' humitat el doble del que marquen les instruccions, ja que en la primera incubada que vam fer, els pollets tenien molts problemes per trencar la closca, va haver ous no esquerdats però amb pollet a dins,  i algún pollet va nèixer amb alguna malformació i va acabar morint.

De tot se n'aprèn, i aquesta experiència fallida, ens va servir, per xerrar molt, sobre les malalties, la salut, la importància de cuidar-se i la mort (abans i després de nèixer).

Les incubades posteriors (i ja en portem unes quantes!) han anat molt bé. Al cap de 21 dies de començar a incubar, s'inicia l'espectacle de com s'esquerda la closca, i com el pollet, amb el bec primer, i amb l'ajuda de tot el cos després, aconsegueix sortir de l'ou.

 
Surten molt molls i humits, amb les plomes enganxades. Unes hores més d'incubadora, fa que s'assequin i apareguin amb el seu borrissol de plomes esplèndides i suaus.
 
 
 Després, els tenim uns dies dins de casa a la criadora, amb un llum que dóna escalfor, menjar i aigua (que cal canviar sovint, perque s'escalfa un munt amb la bombeta).

 
Passats uns dies, o setmanes, depenent de l'època de l'any i la temperatura externa, els podrem portar al galliner.
 
Nosaltres, dins el mateix galliner, hi tenim una zona protegida pels pollets, i així, les galliens i el gall, van acostumant-se a la seva presència sense poder ser agressius amb ells.
 
Fent tot el cicle, ja us imagineu, com arribem a disfrutar els ous que ens mengem!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada